Горох 1кг
- 59.0грн
-
Стислі характеристики
Горох є улюбленим продуктом більшості людей з незапам'ятних часів, але в їжу в основному використовуються плоди рослини. Незаслужено забута зелень горошку характеризується вражаючими корисними властивостями і тому включена в дієтичне харчування - вона відрізняється приємним, ніжним, солодкуватим смаком, легким засвоєнням та низькою калорійністю.
Горох - користь зелених пагонів
Зелень горошку приносить безсумнівну користь тому, що містить велику кількість наступних інгредієнтів:
• Вітамін С та вітаміни групи В (В1, В5, В6, В9) сприяють посиленню імунітету людини, захищають організм від інфекцій, позитивно впливають на репродуктивну систему – тому вживання зелені корисно для майбутніх батьків і діточок;
• Макроелементи (калій, магній, фосфор, кальцій, натрій) є найважливішою частиною хімічних процесів в серцево-судинній системі - зелень гороху має здатність попереджати розвиток хвороби серця і патологій судин.
• Мікроелементи (цинк, мідь, залізо тощо) активно беруть участь в обмінних процесах, забезпечуючи належний склад крові. Збалансований склад зелені горошку дозволяє знижувати рівень холестерину, запобігати інсультам, інфарктам та іншим гострим серцевим хворобам.
На відміну від зерен дорослого гороху, які зазвичай використовуються в їжу, зелені пагони рослини не викликають метеоризму - фермент, що провокує це явище, при проростанні зерна руйнується і пізніше синтезується тільки в горошинах.
Як використовувати Мікрогрін горошку
Горохова мікрозелень вживається переважно в сирому вигляді - додається в салати, супи, смузі, а також служить елементом декору різних страв – горошок має ефектний зовнішній вигляд. Якщо ви вирішили спробувати ніжні і тонкі стеблини з витонченими вусиками як інгредієнт або за прикрасу своїх страв, тоді вам варто купити насіння мікрозелень горошку та виростити з нього вишукані паростки.
Рекомендації з вирощування
Доставка
Доставка по Україні здійснюється Новою Поштою, Укрпоштою або Justin на ваш вибір.
Після того, як Ваше замовлення буде готове, ми відправляємо його за призначеною адресою.
Терміни доставки: 1-6 робочих днів (в залежності від вибраного перевізника).
Відстежити: https://novaposhta.ua/tracking
Замовлення Укрпоштою відправляємо тільки по передоплаті.
Оплата
Ви можете оплатити замовлення на рахунок Приватбанку.
Після оформленя замовлення ми надішлемо Вам реквізити для оплати.
Ви можете оплатити замовлення при отриманні на Новій Пошті.
Вартість послуги оплачує покупець у відділенні (25 грн +2% від суми замовлення, окрім основної доставки).
Якщо у вас є побажання чи запитання з приводу товару, оплати чи способу доставки вкажіть їх в коментарі до замовлення.
Як виростити мікрозелень
Замочування насіння
Замочуємо насіння на 8-12 годин
В воду для замочування додаємо перекис водню. Він допоможе знезаразити насіння, пом’якшити оболону насінини та виділить/дасть додатковий кисень.
Після замочування зливаємо воду та даєм насінню “подихати” і насититись киснем протягом кількох годин. За цей час воно трохи просохне і не буде злипатись. Так його буде зручніше сіяти.
Яке насіння потрібно замочувати: горох, соняшник, буряк, кукурудза, мангольд ,пшениця, маш, коріандр (кінза)
Насіння яке замочувати не рекомендуємо: базилік, чіа,
крес-салат, льон.
Посів
З хорошим настроєм беремо контейнер з намоченим льняним килимком чи
кокосовим субстратом та рівномірно сіємо насіння. Оприскуємо насіння водою з дованням перекису або
мікохелпу. Це допоможе нам уникнути плісняви та дасть додатковий імунітет паросткам.
Накриваємо контейнер стрейч плівкою
або притискаємо наступним контейнером з мікрогріном. Додатковий прижим
допомагає краще вкорінитись насінню в субстрат.
Контейнери ховаємо в темне нехолодне місце (рекомендована температура 20-25С) на етапі проростання.
Вирощування мікрозелені
Після 2-4 днів проростки виростуть прибилизно на сантиметр (для деяких культур цей період може бути довшим). Настав час виставляти мікрозелень на світло. Слідкуємо за тим щоб субстрат не пересихав і не був надто мокрий. При появі плісняви використовуємо розчин перекису або фітохелп
Рекомендована температура вирощування
18-20С. При вирощуванні на підвіконні слідкуємо щоб
мікрозелень не перемерзала в зимовий період та не згоріла в літній.