Рукола має також назву «перська гірчиця» за яскраво виражений гоструватий смак листя, тому рукола залишається незамінним інгредієнтом в якості приправи до різних страв. Наприклад, знаменитий італійський соус «Песто» обов'язково включає подрібнене листя руколи, яке також додаються в багато видів піци. Рукола відмінно гармонує з рибними стравами, нейтралізуючи характерний для них запах, до того ж - гірчинка руколи покращує смак риби і м'яса.
Користь руколи
Корисні властивості цієї рослини зумовлені багатим вмістом різних вітамінів та мінералів:
· Вітаміни А, С, Е допомагають зберегти молодість шкіри, гарний зір, забезпечують захист від вірусних інфекцій, підтримуючи здоровий стан слизових оболонок;
· Вітаміни групи В (В1, В4, В5) беруть участь в гормональних процесах, відповідають за роботу головного мозку та всієї нервової системи;
· Вітамін D є необхідним для боротьби організму з різними шкірними захворюваннями або ушкодженнями;
· Мікроелементи - залізо, кальцій, калій, магній, йод є необхідними інгредієнтами в обмінних процесах нашого організму, тому рукола вважається рослиною, здатним спалювати жир, підвищувати гемоглобін, знижувати артеріальний тиск та рівень холестерину.
Ефірні масла, а також високий вміст цукру, обумовили тонізуючі властивості руколи, схожими за своїм впливом на підбадьорливі властивості кави, при цьому рукола використовується також для боротьби з різними стресами.
Мікрозелень руколи
Мікрогрін-рукола має більш виражені корисні якості, ніж сформоване рослина, тому ви можете купити насіння руколи для вирощування паростків. Використовування руколи в салати, соуси і напої не тільки додасть яскравості смаку вашим блюдам, а й принесе безсумнівну користь. Крім того, рукола також використовується в косметології при приготуванні домашніх тоніків та різноманітних лікувальних масок для обличчя.
Доставка
Доставка по Україні здійснюється Новою Поштою, Укрпоштою або Justin на ваш вибір.
Після того, як Ваше замовлення буде готове, ми відправляємо його за призначеною адресою.
Терміни доставки: 1-6 робочих днів (в залежності від вибраного перевізника).
Відстежити: https://novaposhta.ua/tracking
Замовлення Укрпоштою відправляємо тільки по передоплаті.
Оплата
Ви можете оплатити замовлення на рахунок Приватбанку.
Після оформленя замовлення ми надішлемо Вам реквізити для оплати.
Ви можете оплатити замовлення при отриманні на Новій Пошті.
Вартість послуги оплачує покупець у відділенні (25 грн +2% від суми замовлення, окрім основної доставки).
Якщо у вас є побажання чи запитання з приводу товару, оплати чи способу доставки вкажіть їх в коментарі до замовлення.
Як виростити мікрозелень
Замочування насіння
Замочуємо насіння на 8-12 годин
В воду для замочування додаємо перекис водню. Він допоможе знезаразити насіння, пом’якшити оболону насінини та виділить/дасть додатковий кисень.
Після замочування зливаємо воду та даєм насінню “подихати” і насититись киснем протягом кількох годин. За цей час воно трохи просохне і не буде злипатись. Так його буде зручніше сіяти.
Яке насіння потрібно замочувати: горох, соняшник, буряк, кукурудза, мангольд ,пшениця, маш, коріандр (кінза)
Насіння яке замочувати не рекомендуємо: базилік, чіа,
крес-салат, льон.
Посів
З хорошим настроєм беремо контейнер з намоченим льняним килимком чи
кокосовим субстратом та рівномірно сіємо насіння. Оприскуємо насіння водою з дованням перекису або
мікохелпу. Це допоможе нам уникнути плісняви та дасть додатковий імунітет паросткам.
Накриваємо контейнер стрейч плівкою
або притискаємо наступним контейнером з мікрогріном. Додатковий прижим
допомагає краще вкорінитись насінню в субстрат.
Контейнери ховаємо в темне нехолодне місце (рекомендована температура 20-25С) на етапі проростання.
Вирощування мікрозелені
Після 2-4 днів проростки виростуть прибилизно на сантиметр (для деяких культур цей період може бути довшим). Настав час виставляти мікрозелень на світло. Слідкуємо за тим щоб субстрат не пересихав і не був надто мокрий. При появі плісняви використовуємо розчин перекису або фітохелп
Рекомендована температура вирощування
18-20С. При вирощуванні на підвіконні слідкуємо щоб
мікрозелень не перемерзала в зимовий період та не згоріла в літній.